Poedercoaten

Poedercoaten is het aanbrengen van organische deklagen op metalen, waarbij de poederlak (die getransporteerd door een poeder-luchtmengsel) elektrostatisch wordt aangebracht op het geaarde object en onder verhoogde temperatuur in de moffeloven uitvloeit en verhard met als doel het verduurzamen en/of verfraaien van het object.

Poedercoatings hebben diverse gunstige eigenschappen. Zo zijn ze; slag- en slijtvast, UV bestendig, kleurrijk, esthetisch en hebben een lange levensduur voor binnen en/of buitentoepassingen.

Poederlak of coatings worden samengesteld uit bindmiddel, verharder, pigment, vulstoffen en additieven, maar bevatten geen oplosmiddelen. Dat is een pluspunt ten aanzien van milieu, gezondheid en veiligheid.

Door onze veelzijdige voorbehandelingen kunnen wij vele materialen zoals staal, aluminium en verzinkt stalen objecten poedercoaten. Deze metalen kunnen worden voorzien van een enkellaags tot een meerlaags poedercoating met eigenschappen afhankelijk van de toepassing en de gestelde omgevingseisen. Door gebruik van uitsluitend de beste producten geven wij kleur en kwaliteit aan de toekomst van uw product.

Laat u door ons adviseren naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden op het gebied van poedercoating in kleur, doel en behoud, van ontwerp tot gebruik.

Poedercabine: 6.000×2.250×2.000mm max. gewicht 300kg per item

Heeft u interesse in Poedercoaten?